Referat: Anderslövs BoIK - Östra Torps GIF

Anderslövs BoIK 2-3 Östra Torps GIF (0-1)

0-1 Filip Zahn (Patrik Andersson) 42 min
2-2 Anders Nilsson (Martin Rengbo) 54 min
2-3 Kaj Nurmi 89 min

Varningar
Anders Mårtensson 42 min
Fredrik Sjöstedt 50 min

Andra raka derbysegern och vana målskyttar i svängig tillställning i Anderslöv. Derbymatchen mot Anderslöv räknade vi med att den skulle bli chansfattig då Anderslöv är ordentligt målsnåla både framåt och bakåt. Första halvlek var direkt dålig och det kändes verkligen som en 0-0 tillställning. Matchens första målchans kommer i den 23:e minuten då Östra Torp kontrar snabbt och Martin Rengbo frestar målvakten med ett markskott som räddas. I den 31:a minuten byts Mathias Herrström ut och in kommer Filip Zahn. I den 33:e minuten byts Martin Rengbo ut och in kommer Patrik Andersson. I den 42:a minuten tar Patrik Andersson sig runt fint på högerkanten och Patriks inlägg når Filip Zahn som på volley elegant stöter in 0-2 för Östra Torp. Vilka lyckade inhopp!!! Idag tog det endast 11 minuter för supersub Zahn att göra mål. Detta var Filips 9:e seriemål i år. Torp håller undan och leder med 0-1 efter 45 spelade minuter. I paus är vi överrens om att vi kan mycket bättre och lovar varann att gå ut i andra halvlek och visa detta. I den 50:e minuten lyfts en frispark in i Torps straffområde från långt håll och efter flipperspel med många huvud och fötter inblandade så knoppar f.d. Torpasonen Henrik Hansson in kvitteringen för Anderslöv. I den 52:a minuten kontrar sedan Anderslöv och bollen spelas snett bak in i Torps straffområde till en framrusande Anderslövspelare som behärskat placerar in 2-1 bakom Anders Ohlsson och vilt jubel i Anderslövslägret. I den 54:e minuten får Östra Torp frispark till vänster om Anderslövs straffområde. Martin Rengbo slår en inåtskruvad frispark som går mot bortre stolpen där en omarkerad Anders Nilsson kan nicka in kvitteringen till 2-2 från nära håll. Detta var Anders 12:e seriemål i år. Superviktigt med så snabb replik från de gröna. I den 64:e minuten slår Martin Rengbo ett nytt fint inlägg som den här gången når Mattias Jönsson och Mattias nick tar tyvärr i ribban och ställer en helt ensam Patrik Andersson framför Anderslövmålet. I den 67:e minuten gör domarna en helt osannolik bedömning då en Anderslöv spelare spelar bollen bak mot eget mål där Filip Zahn är på egen planhalva. Anderslövförsvaret blir helt paffa av hemåtpassningen och Filip Zahn har raka spåret mot mål helt fri från mittlinjen. Linjedomaren höjer sin flagga för offside och huvuddomaren blåser DIREKT! Han kunde väl litat på sitt eget omdöme? Katastof att bli avblåst på det här sättet. Som tur är blev det inte matchavgörande. I den 88:e minuten lyfter Martin Rengbo in en ny frispark i Anderslövs straffområde och ännu en gång når Mattias Jönsson högst och lobbnickar bollen över en utrusande målvakt men som tur är för hemmalaget så har en av mittbackarna backat ner och lyckas nicka undan bollen. I den 89:e minuten får Torp en högerhörna. Som vanligt slår Martin Jönsson den inåtskruvad och efter en undanrensning av Anderslövförsvaret så når bollen Kaj Nurmi vid 16-meterslinjen. Kaj fintar först bort en framstormande försvarare innan han hur snyggt som helst prickskjuter in 2-3 i bortre hörnet utan chans för målvakten. Vilt jubel i det gröna Torplägret. Östra Torp lyckas hålla undan och tar sin andra raka seger. Nu väntar ett välbehövligt uppehåll på några veckor. I nästa match väntar Liga 06 IF hemmaplan på lördagen den 8:e augusti klockan 15.00.